Aiheen kuvaus

  • Turvallisuusasiakirja ihoa lävistävistä palveluista 

    Ihoa lävistävistä hoidoista, kuten tatuoinneista, pigmentoinneista ja lävistyksistä on laadittava kirjallinen turvallisuusasiakirja. Turvallisuusasiakirja on ennen kaikkea palveluntarjoajan työkalu turvallisuuden hallintaan. Turvallisuusasiakirjaa ei tarvitse pitää asiakkaiden nähtävillä, mutta viranomaiselle se on luovutettava pyydettäessä. Turvallisuusasiakirjan voi yhdistää muihin turvallisuussuunnitelmiin. Lue lisää: Turvallisuusasiakirja (Tukesin verkkosivulta)  

    Video: Turvallisuusasiakirja. Katso video alla tai tästä linkistä
     
     
     

    Vaarojen tunnistaminen ja onnettomuuskirjanpito

    Kaikista kauneudenhoitopalveluista on tunnistettava vaarat ja arvioitava erilaiset riskit, vaikka varsinaista turvallisuusasiakirjaa ei vaadittaisikaan. Tukesin verkkosivuilta löytyy työkaluja ja neuvoja vaarojen tunnistamista varten. Lue lisää: Palveluntarjoajan velvollisuudet – vaarojen tunnistaminen (Tukesin verkkosivuilla). 

    Toiminnan laajuudesta riippuen erilaisia vaaroja ja riskejä voi olla tarpeen koota ja niputtaa kokonaisuuksiksi, jotta kaikki näkökulmat tulee huomioitua. Kauneudenhoitopalveluissa tärkeitä huomioitavia näkökulmia ovat muun muassa  

    • Hygienia ja aseptiikka 
    • Käytetyt tuotteet, tarvikkeet ja laitteet 
    • Palvelun vasta-aiheet ja asiakkaan terveydentilan asettamat rajoitukset 
    • Asiakkaan toiminta  
    • Palvelun muut olosuhteet ja niiden asettamat rajoitukset 

    Myös onnettomuuskirjanpito on osa toimivaa omavalvontaa. Lue lisää: Onnettomuuskirjanpito (Tukesin verkkosivuilla)

    Video: Vaarojen tunnistaminen. Katso video alta tai tästä linkistä.