Aiheen kuvaus

  • Yleistä  

    Terveydensuojelulain perusteella elinympäristöön vaikuttava toiminta on suunniteltava ja järjestettävä siten, että väestön ja yksilön terveyttä ylläpidetään ja edistetään. Toiminnanharjoittajan on tunnistettava toimintansa terveyshaittaa aiheuttavat riskit ja seurattava niihin vaikuttavia tekijöitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toiminnanharjoittajan on tehtävä omavalvontaa. Toimintaa on lisäksi harjoitettava siten, että terveyshaittojen syntyminen mahdollisuuksien mukaan estyy.  

    Kauneushoitoloiden, tatuointiliikkeiden ja vastaavien tilojen hygieniavaatimuksista ei ole edellä mainittuja yksityiskohtaisempia säännöksiä terveydensuojelulaissa. Tämän oppimisosion tavoitteena on, että toiminnanharjoittajalla on hygienian varmistamiseksi ja infektioiden ehkäisemiseksi riittävä tietämys välineiden huollosta, työtavoista sekä työtilojen puhdistamisesta.  

    Oppimisosiossa esitetään tapoja, joilla terveydensuojelulain tavoitteet täytetään, mutta samaan lopputulokseen voidaan päästä muillakin tavoilla. Oppimisosion tekstit eivät ole luonteeltaan toiminnanharjoittajia oikeudellisesti sitovia.