Aiheen kuvaus

  • Mistä lisätietoa?

    Tälle sivulle on koottu vinkkejä tiedon syventämiseen ja ajankohtaisiin seurattaviin sivustoihin. 

    Kosmetiikka- ja kauneudenhoitopalveluista viestitään kohdennetusti omalla Instagram-tilillä @tukesinfo_kosmetiikka. Löydät tililtä ajankohtaista tietoa kosmetiikan sekä kauneudenhoito- ja kehonmuokkauspalvelujen valvonnasta, uutisista, lainsäädännöstä ja tapahtumista. Tervetuloa seuraamaan!

    Tukesin podcast Tarkastajien salonki on kauneudenhoitoalan ammattilaisille suunnattu podcast, jossa käsitellään mm. lainsäädäntöä, kosmetiikan ja kauneudenhoitopalveluiden turvallisuutta ja markkinointia. Tarkastajien salongin löydät kaikista maksuttomista podcast-palveluista, kuten Spotifystä ja Apple podcasts-alustalta.

    Tukesin verkkosivuille on koottu runsaasti tietoa kosmetiikasta. Lisäksi usein kysytyt kysymykset -osioissa on paljon hyödyllistä tietoa. 

    Jos vastausta kysymykseesi ei löydy, voit kysyä neuvoa Tukesin asiantuntijoilta Kysy ja anna palautetta -lomakkeen kautta.

    Jos huomaat markkinoilla vaarallisen tai puutteellisen tuotteen, voit ilmoittaa siitä Tukesille täällä.

    Halutessasi voit myös itse selata EU:n jäsenmaiden ilmoituksia vaarallisista tai puutteellisista tuotteista Safety Gate -verkkosivulla. Safety Gate -järjestelmään ilmoitetaan muitakin tuotteita kuin kosmetiikkaa, mutta joukosta löytyy myös kosmetiikkaa ja ilmoituksia lukemalla saa käsityksen siitä minkälaisia puutteellisia tuotteita löytyy EU markkinoilta.